Po raz czwarty na placu Staffa przy MCK w Skarżysku-Kamiennej odbywa się Street Food Festiwal. I tym razem plac zapełnił się food truckami, a w rezultacie – mieszkańcami Skarżyska. Do wyboru jest mnóstwo ulicznego jedzenia, ale głównie w niespotykanych na co dzień wersjach. Można próbować hamburgerów, frytek, hot dogów, langoszy czy podpłomyków. Wszystkie w bardzo nietypowych. Do tego oczywiście różnorodne desery na czele z lodami.
Skarżyski Street Food Festiwal to jednak nie tylko jedzenie. Odbyły się też dwa spektakle. W piątek zaprezentował się Krakowski Teatr Uliczny „Scena Kalejdoskop”, który wystawił swój nowy spektakl pt. „Kamienny”. To opowieść o miłości osadzona w realiach bieszczadzkich legend.
W sobotę najmłodsi mieszkańcy Skarżyska ponownie mieli okazję do rozrywki. Tego dnia Teatr Lalki i Aktora „Dzięcielinek” zaprezentował przedstawienie „Lis Przechera”.
W niedzielę, w ostatnim dniu tegorocznego Street Food Festiwalu, będzie można wziąć udział w warsztatach kulinarnych i wspólnym gotowaniu. W tym roku poprowadzi je Maksymilian Przybylski. Jest on kucharzem, który specjalizuje się w przygotowywaniu potraw z dzikich roślin. To co potrafi, będzie można zobaczyć w niedzielę o 14.00, na co dzień można podejrzeć na blogu „Max gotuje z natury”.
Food Trucki będą czynne do 22.00 w niedzielę.
POLECAMY RÓWNIEŻ:
Największy aquapark w regionie już na finiszu
Czy mógłbyś zostać handlowcem? Test | Ruszyła budowa wielkiej tężni solankowej w Busku |
Najbardziej absurdalne i najśmieszniejsze podatki | Ile zarabiają Polacy? Sprawdź, czy wiesz! |
Dziennik Zachodni / Wybory Losowanie kandydatów
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?